Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

Wat kan Spiegelhond voor jou betekenenZoals eerder op deze website beschreven reageren honden vanuit hun instinkt op de signalen die wij mensen hen geven. Ze nemen als het ware zowel je binnenkant als je buitenkant waar. Deze eigenschap gebruik ik in de coaching. Tijdens het spiegelen met honden wordt het gedrag van de hond gebruikt om bewust te worden van je eigen gedrag. Je krijgt informatie over je manier van communiceren en je lichaamstaal. Er komt ruimte voor bewustwording. Door deze bewustwording wordt het proces in werking gezet. Door in het hier en nu gerichte oefeningen, samen met de hond, gecombineerd met reflectieve gesprekken, kun je meteen oefenen met een andere aanpak.


Onderzoek laat zien dat we bij persoonlijke ontwikkeling veel aandacht besteden aan het resultaat en weinig aandacht aan het gedrag. Toch is het gedrag de sleutel om tot resultaat te komen. In het contact met honden bent je aan het doen in plaats van aan het denken. Dit is een zeer effectieve manier van coaching. Daarbij worden veel mensen geraakt door het contact met een hond. De aaibaarheid en trouwe hondenogen maken dat mensen in hun zachtheid kunnen komen wat de effectiviteit van de coaching uiteraard positief beïnvloed.


Spiegelen met honden is heel breed inzetbaar hieronder heb ik verschillende toepassingen van diverse soorten spiegelingen beschreven:

  • Spiegeling/coaching naar aanleiding van een persoonlijke wens tot bewustwording: een 1op 1 spiegeling welke meestal 2 tot 2,5 een uur in beslag neemt.
  • Spiegeling als coach traject wanneer er een wens is voor vervolgstappen van de inzichten en bewustwording.
  • Spiegeling/coaching als loopbaan traject: wanneer je vastloopt in het huidige arbeidsproces kan het leerzaam zijn om bewust te worden van je valkuilen en kwaliteiten.
  • Spiegeling/coaching als relatietherapie: problemen in een relatie hebben vaak te maken met een slechte communicatie. Dit geldt voor relaties op allerlei fronten. Dit kan zijn binnen een familie of een werkkring of tussen partners of vrienden.
  • Spiegeling/coaching als cadeautje voor jezelf of voor een ander: omdat een spiegeling voor bijna iedereen een waardevol gebeuren kan zijn, is het een fantastisch geschenk om te geven in de vorm van een cadeaubon.
  • En als laatste maar eigenlijk de belangrijkste, spiegeling/coaching om je band met je viervoeter te versterken. Ik zie de band tussen mens en hond op een dusdanige prachtig mooie manier groeien dat ik deze van onschatbare waarde vind.


De hierboven genoemde toepassingen heb ik beschreven om een indruk te geven van de mogelijkheden. Iedereen is anders en een ieder heeft andere behoeftes. Ik bied 1 op 1 coachsessie en trajecten aan op maat. Voor zowel particulier als voor ondernemers. De coachsessie kan op een locatie naar wens gegeven worden. Houd dan rekening met eventuele reiskosten. Het tarief is €75,00 euro per uur. Voor particulieren en zelfstandig ondernemers geldt hetzelfde tarief met het verschil dat het tarief voor particulieren inclusief BTW is en voor zelfstandig ondernemers exclusief BTW.


Neem vandaag nog contact met mij op voor een vrijblijvende offerte op maat en het bespreken van specifieke wensen! Ik kijk er naar uit om een afspraak met je in te kunnen plannen om deze ervaring met jou en de hond aan te gaan.

2C2FC17E-1CDB-4146-9373-D16C512451BC-xqsic-x7k0sh