Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

Wat kan Spiegelhond voor jou betekenen


Zoals ik eerder op mijn website heb beschreven, reageren honden vanuit hun instinct op de signalen die wij mensen aan hen geven. Ze nemen als het ware zowel je innerlijke als uiterlijke wereld waar. Deze eigenschap vormt de basis van mijn coaching. Tijdens onze sessies waarbij we honden als spiegels gebruiken, krijg je de gelegenheid om bewust te worden van je eigen gedrag. Je ontvangt inzicht in je manier van communiceren en je lichaamstaal. Dit opent de deur naar bewustwording. Deze bewustwording in gang gezet door het gedrag van de hond, leidt tot persoonlijke groei. Door middel van gerichte oefeningen in het hier en nu, samen met de hond, en reflectieve gesprekken kun je meteen experimenteren met nieuwe benaderingen.


Onderzoek toont aan dat persoonlijke ontwikkeling vaak gericht is op resultaten, terwijl gedrag de sleutel is tot het behalen van die resultaten. In het contact met honden ben je actief bezig in plaats van alleen maar te denken. Dit maakt het tot een uiterst effectieve vorm van coaching. Daarnaast worden veel mensen geraakt door het contact met een hond. De knuffelbaarheid en trouwe ogen van honden helpen mensen in hun zachtheid te komen, wat de effectiviteit van de coaching onmiskenbaar verbetert.


Spiegelen met honden kan diverse situaties worden toegepast, zoals:


  • Spiegeling en coaching om persoonlijke bewustwording te stimuleren: een 1-op-1 sessie die meestal 1 tot 2 uur in beslag neemt.
  • Coachingstrajecten voor verdere ontwikkeling en inzicht.
  • Loopbaancoaching: als je vastloopt in je huidige carrière, kan het leerzaam zijn om bewust te worden van je sterke punten en zwakke punten.
  • Coaching om de band met je viervoeter te versterken: de prachtige manier waarop de band tussen mens en hond kan groeien, maakt deze ervaring van onschatbare waarde.


Ik bied diverse diensten aan om je te helpen bij persoonlijke groei en bewustwording.

De bovengenoemde toepassingen zijn slechts voorbeelden om je een idee te geven van de mogelijkheden. Iedereen is uniek en heeft verschillende behoeften. Ik bied 1-op-1 coaching op maat gemaakte trajecten aan, zowel voor particulieren als bedrijven.

De coachingsessies kunnen plaatsvinden op een locatie naar jouw keuze, met eventuele reiskosten als overweging.


Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende offerte op maat en om specifieke wensen te bespreken. Ik kijk ernaar uit om een afspraak met jou in te plannen voor deze unieke ervaring met jou en de hond.