Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

Over mij en het ontstaan van SpiegelhondWelkom op mijn website! Wat leuk dat ik jouw nieuwsgierigheid heb gewekt en dat je de tijd neemt om rond te kijken op mijn website. Ik ben Carolien van Tongeren, een professionele coach die mensen begeleidt bij hun persoonlijke ontwikkeling, het omgaan met hooggevoeligheid, het vinden van balans, het aanpakken van stress, preventie van burn-out en het omgaan met burn-out klachten.


Mijn passie voor coaching heeft me geleid naar het oprichten van Spiegelhond. Al jaren coach ik mensen in en buiten het bedrijfsleven om hen te ontwikkelen naar wie ze willen zijn. Het ondersteunen van anderen in dit proces is een natuurlijke kwaliteit van mij. Naast mijn passie voor coaching heb ik ook een grote liefde voor honden. Door de coachopleiding "Spiegelen met Honden" te volgen, heb ik deze twee passies weten te combineren en is Spiegelhond ontstaan.


Als hooggevoelig persoon ben ik betrouwbaar, rustig, vriendelijk, sociaal vaardig en bevlogen. Ik ben in staat om zonder oordeel te reflecteren en op een liefdevolle maar toch eerlijke en directe manier uw kwaliteiten en valkuilen te benoemen. Dit maakt dat mensen zich snel veilig en vertrouwd voelen bij mij en zich daardoor kwetsbaar durven op te stellen. Spiegelhond is geschikt voor eenieder die meer inzicht wil krijgen in zijn gevoel, gedrag en patronen.


Ik heb de coachopleiding voor zowel volwassenen als voor kinderen gevolgd, omdat ik geloof dat iedereen, ongeacht leeftijd, kan vastlopen in het leven en even wat ondersteuning kan gebruiken. Mijn aanpak is nuchter, toegankelijk en laagdrempelig, omdat ik zelf weliswaar gevoelig ben, maar ook een nuchter en toegankelijk persoon ben.


Naast mijn coaching met honden ben ik opgeleid als natuurcoach, omdat ik heb ervaren dat de natuur een krachtige bron van rust en inspiratie kan zijn. Ik heb ook specifieke trainingen gevolgd in rouw- en verliesbegeleiding, trauma-sensitief coachen met honden, en ben ik gecertificeerd Q4Profiles partner voor zowel DISC als EQ-I 2.0 toepassingsprofielen af te mogen nemen. Deze gebruik ik graag en regelmatig om mijn coaching trajecten te versterken.


Zoals je kunt lezen ben ik een laagdrempelige, veelzijdige, gepassioneerde coach voor zowel jong als oud. Als je behoefte hebt aan een luisterend oor, ondersteuning bij het ontdekken van jezelf, of hulp nodig hebt bij het omgaan met uitdagingen in je leven, ben je bij mij aan het juiste adres.


Als je meer wilt weten over wat ik doe, of als je gewoon eens wilt praten of mijn aanpak bij jou past, neem dan gerust contact met me op. Ik sta altijd open voor een vrijblijvende kennismaking. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen te werken aan jouw welzijn en groei.