Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

Coaching met de natuur als spiegelIn mijn coachingspraktijk werk ik niet alleen met de honden als spiegel, maar ik heb ook een opleiding tot natuurcoach gevolgd om de kracht van de natuur te integreren in mijn coaching. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik heb ervaren dat het voor veel mensen een laagdrempelige en effectieve manier is om aan persoonlijke ontwikkeling te doen. Niet iedereen heeft een hond of voelt zich comfortabel bij hun aanwezigheid, en soms kan een hond om gezondheidsredenen of andere omstandigheden niet meegenomen worden.


Tijdens mijn werk als coach met honden ontdekte ik natuurlijk al dat de natuur een bijzonder effectieve omgeving is voor groei en verandering.

Wat veel mensen niet weten, is dat bomen een genezend stofje afscheiden, "fytonciden" genaamd, dat bijdraagt aan een gevoel van rust en welzijn. Fytonciden zijn organische verbindingen die planten uitstoten voor zelfbescherming tegen insecten en ziektes. Het mooie is dat ze ook positieve effecten op mensen hebben.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het inademen van fytonciden ons immuunsysteem kan versterken, stress kan verminderen en ons algemeen welzijn kan verbeteren. Ze kunnen zelfs helpen onze bloeddruk te verlagen en onze stemming te verbeteren. Coaching in de natuur integreren is dus op meerdere manieren voordelig.


Wanneer je een natuurcoachingssessie met mij plant, kan deze op verschillende manieren verlopen. Ik begin altijd met een kennismakingwandeling Tijdens deze wandeling door het bos praten we over jouw wensen, doelen en uitdagingen, waarbij de rustgevende omgeving helpt om tot diepere inzichten te komen. Wandelen is niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid, maar wordt ook vaak geadviseerd bij en tegen burn-out, een probleem dat steeds vaker voorkomt in onze drukke maatschappij. Ook maak ik graag gebruik van systemisch werk in de natuur, waarbij we de omgeving en natuurlijke elementen gebruiken om inzicht te krijgen in jouw patronen en relaties.


Of je nu kampt met stress, hooggevoeligheid (HSP) of burn-outklachten, coaching in de natuur kan bijdragen aan het vinden van meer rust en helderheid. Als je een nuchtere, toegankelijke vorm van coaching zoekt, nodig ik je graag uit om de helende kracht van de natuur te ervaren in mijn praktijk. We kunnen samenwerken aan het bereiken van jouw doelen en het herstellen van balans in je leven.


Het bovenstaande schetst een beeld van de mogelijkheden. Ieder individu is uniek met diverse behoeften. Ik verzorg persoonlijke 1-op-1 coachingstrajecten voor zowel particulieren als zakelijke medewerkers.


De coachingssessies kunnen plaatsvinden op een locatie naar keuze, met inachtneming van eventuele reiskosten.


Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek om uw specifieke behoeften te bespreken.unsplash