Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

DISC profiel rapport


Tijdens mijn loopbaan in HR ontdekte ik mijn passie voor coaching, die werd versterkt door mijn liefde voor honden en de natuur. Het zien van hoe honden mensen spiegelen en de helende kracht van de natuur hebben mij destijds geïnspireerd om Spiegelhond Coaching op te richten. Als jarenlang gecertificeerd DISC-trainer in mijn carrière als HR-manager werk ik veel met het DISC-model. Het DISC-model is een krachtig instrument voor effectieve communicatie, samenwerking en leiderschap, zowel op individueel als teamniveau. Natuurlijk wil ik in mijn coaching praktijk ook gebruik maken van deze krachtige tool.


Het DISC-model biedt inzicht in verschillende gedragsstijlen en communicatievoorkeuren. Door het invullen van het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel krijg je niet alleen een helder beeld van je eigen stijl, maar ook handvatten om effectiever te communiceren, samen te werken en conflicten op te lossen, zowel in professionele als persoonlijke contexten. Wat dit model zo waardevol maakt, is de mogelijkheid om het toe te passen in diverse situaties.


Het DISC model beschrijft 4 hoofdstijlen die we allemaal in ons gedrag laten zien. Niemand is dus alleen maar dominant of alleen maar stabiel. De DISC stijlen geven inzicht in:

 • Dominant: Hoe we omgaan met problemen en uitdagingen.
 • Interactief: Hoe anderen verbaal en non-verbaal willen beïnvloeden.
 • Stabiel: Hoe we omgaan met veranderingen en het tempo hiervan.
 • Consciëntieus: Hoe we omgaan met regels, afspraken en beperkingen.

Het invullen van het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel biedt niet alleen inzicht in je eigen gedragsstijl, maar ook praktische handvatten voor persoonlijke groei en verbetering. Voor teams kan het DISC-profiel helpen om inzicht te krijgen in elkaars stijlen, communicatievoorkeuren en de samenwerking te optimaliseren.


Het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel verschaft inzicht in persoonlijke verschillen en zelfkennis. Het omschrijft je natuurlijke gedragspatronen en geeft aanwijzingen voor een aangenamere werk- en levenswijze en interactie met anderen.


Inhoud van het profiel:

 • Een introductie tot jouw persoonlijke DISC-stijl.
 • Een gedetailleerde beschrijving van jouw kenmerken, motivaties en talenten in relatie tot mensen en taken.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Jouw unieke communicatiestijl, sterke punten en mogelijke valkuilen.
 • Inzichten in energieverlies en het belang daarvan voor stressbeheersing. Preventie van burn-out en adviezen voor herstel.
 • Jouw persoonlijke aanpak in de werkomgeving, wat voor jou werkt en wat niet.
 • Jouw voorkeursvolgorde in communicatie (WAT, WIE, HOE en WAAROM).
 • Uitleg en achtergrondinformatie over het DISC-model.
 • De Persoonlijke Stijl (DISC) Grafiek met bewuste en onbewuste voorkeuren. Wat voor jou belangrijk is, waar je energie van krijgt en wat energie kost.
 • Zelfperceptie en inzicht in jouw fundamentele behoeften. Wat voor jou echt van belang is.
 • Communicatietips gebaseerd op de vier hoofdstijlen: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus, om de voorkeuren van anderen te herkennen en daarop in te spelen.


Kortom, met de inzichten uit het Q4 Persoonlijke Stijl DISC Profiel leer je aangenamer en doeltreffender samen te werken en te leven met anderen, ga je effectiever om met conflicten, en verkrijg je tools voor zelfmanagement en persoonlijk leiderschap.

Op individueel niveau verhoogt het DISC-profiel je zelfbewustzijn, brengt het je blinde vlekken aan het licht, en biedt het handvatten voor een betere samenwerking en communicatie met anderen, zowel in privé- als in zakelijke context. Het onderscheid tussen het gedrag dat je bewust vertoont en je natuurlijke gedragsstijl onthult waar je mogelijk talenten onbenut laat of in welke situaties je energie verliest.


Het DISC-profiel biedt teams inzicht in elkaars stijlen, communicatievoorkeuren en de manier om effectief samen te werken. Voor teams die intensief samenwerken, is kennis van DISC essentieel. Er zijn standaard DISC-profielen, maar ook specifieke uitbreidingen zoals het Persoonlijke Commerciële Stijl-profiel voor verkoop- en commerciële functies.


In mijn trainingen en coaching gebruik ik de profielen van Q4 Profiles, die duidelijk en positief zijn geformuleerd. Als het enige DISC-profiel aangepast aan de Nederlandse taal en cultuur, bieden ze waardevolle inzichten.


Ben je geïnteresseerd om met DISC aan de slag te gaan en de beste profielen voor jezelf, je team of organisatie te gebruiken?


Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Ik ben ervan overtuigd dat ik jou en/of je team op een toegankelijke, prettige en vertrouwelijke manier kan ondersteunen.


Samen kunnen we streven naar een effectievere en plezierigere werk- en levenswijze, zowel binnen als buiten de kantoormuren.


2C2FC17E-1CDB-4146-9373-D16C512451BC-xqsic-x7k0sh