Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

ErvaringenIk heb mogen ervaren hoe het is om door Carolien gecoacht te worden. Mijn eigen hond was hierbij aanwezig. Bij Carolien voel je je meteen op je gemak. Je voelt dat je jezelf mag zijn bij haar en dat nodigt uit om je open te stellen. Na een uitgebreide uitleg over wat coachen met hond inhoudt en het programma van de dag doorgenomen te hebben gingen we van start. Er volgde een coaching sessie die heel intensief en fijn was. Ik was verrast over de spiegeling van mijn gedrag door mijn hond. Ik heb hierdoor ├ęcht weer nieuwe inzichten gekregen. Naast dat het mij inzichten gegeven heeft om mee verder te kunnen vond ik het ook een mooie dag om samen met mijn hond te beleven.
Hierbij mijn ervaring na het volgen van een spiegel hond sessie;
Op een druilerige vrijdagmiddag heb ik een sessie mogen volgen met mijn eigen chihuahua Joep bij Carolien. Naast dat het fijn is om een coach te hebben, was het wel spannend om dit met mijn eigen hond te doen. Snel denk je dat je de opvoeding van je viervoeter niet goed hebt gedaan en dat Carolien dat juist moet zien. Niets is minder waar. Ik mocht lekker gaan spelen en lopen met Joep. Hierdoor was ik eigenlijk meteen gericht op mijn hond.


Voor Carolien een mooi observatie moment. Hierna uitgebreid over het contact gesproken die ik heb met mijn hond en wat dat over mezelf zegt. De coachende vaardigheden hierbij van Carolien zijn helpend om de diepte in te gaan. De sfeer is ontspannen en vertrouwd. Na het gesprek nog een mooie opdracht mogen doen die meer de diepte inging voor mezelf door het voor- gesprek.


Na deze inzicht gevende oefening werd mij nog meer duidelijk hoe mooi de band is tussen mij en mijn hond.


Voor mij is de sessie met Spiegelhond van meerwaarde geweest in mijn persoonlijke proces wat ik aan het doorlopen ben.


Dank je wel, Carolien!!
Ik had de spiegeling cadeau gekregen van mijn vrouw. Vanwege de bijzondere band met mijn hond. Op voorhand wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, ik vond het een beetje zweverig. Hoe kan de relatie met mijn hond nu een spiegel zijn voor mijn dagelijkse gedrag, vroeg ik me af. Nu weet ik wel dat het alom bekend is dat honden op hun baasje gaan lijken, maar dat heeft volgens mij andere oorzaken.


Hoe dan ook, Carolien kwam bij mij thuis en het was net of we elkaar al jaren kende. Carolien is spontaan en open en we zaten aan een kopje cappuccino en het voelde meteen goed. Na de introductie gaf ze uitleg over het verloop van de spiegeling.


Buiten hebben we een aantal oefeningen gedaan. De interactie hieruit volgde was precies waar Carolien naar kijkt. De feedback die Carolien geeft is eigenlijk heel herkenbaar, maar je ziet het pas als het je wordt voorgehouden. Als een spiegel inderdaad.


Carolien geeft je terugkoppelingen van haar bevindingen, zonder oordeel, en je kunt zelf zien wat je ermee doet. Het is niet goed, het is niet fout, ze geeft je geen advies of vertelt je hoe je dingen beter kunt doen, maar objectieve feedback. Heerlijk, eerlijk. Zeker aan te raden, ook al denk je dat je nog nauwelijks kan verbeteren, ben ik onverwacht toch echt een stuk wijzer geworden en daarbij heb ik een leuke ontspannen middag gehad.


Tnx Carolien