Spiegelhond

Spiegelhond


Coachen met de hond als spiegel

Wat is spiegelen met honden?


Honden communiceren door middel van houding, gedrag en energie. Zij reageren op signalen die wij mensen geven. De reactie van de hond laat zien wat het effect van deze signalen op de mens is. Op deze manier "spiegelen" ze ons. Als wij in deze spiegel willen kijken, kunnen wij hier veel van leren.


Het spiegelen met honden is een methodiek waarbij de coach gebruik maakt van een hond om je te laten ervaren wat het effect van jouw eigen gedag is, je woordelijke communicatie en je lichaamstaal. Bij spiegelen met hond gaat het over leiderschap en regie nemen over je eigen leven.


Het spiegelen met honden is ervaringsleren. Een bepaald gedragspatroon wordt zichtbaar en voelbaar. De hond reageert "natuurlijk" op mensengedrag. Hier zitten geen filters tussen daardoor is het zonder oordeel. Je krijgt precies terug wat je geeft en dat kan soms ontroerend, grappig of confronterend zijn. Maar altijd eerlijk en oprecht.


Door te werken met honden ontstaat er meer inzicht over het effect van jouw eigen gedrag op de hond. Ik kan je helpen de vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag, in het privéleven of op de werkvloer. Je ervaart het coachen met honden in het hier en nu en in het fysieke voelen. Hierdoor ontstaat er al snel een doorgang om de ervaring te vertalen richting jouw vraagstuk of jouw doel. De ervaringen blijven nog lang aanwezig. Dat maakt het spiegelen met honden zo doeltreffend.

6C9A4A4E-C34A-416C-9DBD-2D366C5E5D1C-xqsic-x7k0sh